Opleidingen

Algemene Muzikale Vorming (AMV)
De lessen Algemene Muzikale Vorming zijn de basis van het Muziekonderwijs. De leerlingen krijgen les in het notenschrift hun muzikaal gehoor wordt ontwikkeld en het ritmegevoel wordt getraind. Dit is een tweejarige opleiding bedoeld voor kinderen die al eenvoudig kunnen lezen en schrijven. (vanaf groep 3)

Op een speelse manier worden kinderen geoefend in een aantal basiselementen van de muziek. Voorop staat het plezier van het muziek maken en het luisteren naar muziek. Het muzikale gehoor wordt getraind. Ritme training en noten lezen zijn ook vaste onderdelen van dit Algemeen Muzikaal Vormend programma.

In het eerste jaar wordt veel gezongen. Door de kinderen zelf worden instrumenten gebruikt om dit te begeleiden en om simpele melodieën na te spelen.

In het tweede jaar ligt de nadruk grotendeels op het lezen van het notenschrift.

Inhoud van de lessen:
basislessen
ritme, notenschrift, zang, klokkenspel,
vervolglessen
jukelele, melodica (blaas/toets), boomwackers, keyboard
bezoek aan andere docenten en verenigingen

Docent: Mikky Zomerdijk
Locatie: Het Bastion
Tariefcode A

Opleidingen vinden doorgang bij vier of meer inschrijvingen

Aanmelden

Instrument Opleidingen
Koperen en houten blaasinstrumenten, slagwerk

De leerlingen volgen een opleiding conform het Raamleerplan HaFaBra-opleiding (Harmonie, Fanfare en Brassband) Dit raamleerplan standaardiseert niet alleen de leerdoelen en leerinhouden, maar normeert ook de onderwijsoutput in de vorm van gedetailleerde exameneisen. Het is een zeer gedegen opleiding die ook geschikt is voor andere orkest vormen, of als basis kan dienen voor een latere eventuele verdere (beroeps)opleiding. Natuurlijk bestaat de mogelijkheid om gedurende de opleiding als daarom wordt gevraagd, de aandacht meer te richten op een specifieke muziekvorm, zeker voor die leerlingen die individuele lessen volgen. Het is echter aan te raden in die gevallen in ieder geval tot het B-diploma het HaFaBra programma te volgen.

Zie per instrument het menu rechts …

Lessen op afspraak
Voor gevorderde muzikanten die hun vaardigheden willen ophalen of hun techniek willen verbeteren bestaat de gelegenheid om op afspraak lessen te volgen. Deze lessen (van 30 minuten) zijn individueel. De prijs voor een kaart met 10 lessen is € 245.– inclusief BTW. De bonnen zijn persoonsgebonden en alleen het lopende cursusjaar geldig.

Aanmelden

Gedeelde lessen
Voor gitaar, piano of viool zijn voor gevorderden ook lessen om de week mogelijk. Dit dient gelijktijdig met een mede leerling te worden aangemeld.

Overige instrumenten
Als er voldoende vraag is om verantwoord een opleiding te starten, kunnen opleidingen voor meer soorten instrumenten worden aangeboden.